Film : House of Hummingbird (2018)

Gisteren heb ik de film House of Hummingbird (2018) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Ji-Hu Park als Eunhee, Sae-byeok Kim als Yong-ji, In-gi Jeong als Eun-hee’s father, Seung-Yun Lee als Eun-hee’s mother, Soo-Yeon Park als Su-Hee, Yoon-hee Park als Homeroom Teacher, Sang-Yeon Son als Dae-hoon en Jung Yoon-Seo als Ji-wan.

Korea, 1994. De 14-jarige Eunhee (Ji-Hu Park) heeft het niet makkelijk op de middelbare school. Ze moet hard werken voor goede cijfers en heeft thuis te maken met familieleden die elkaar continu in de haren vliegen. Ze zoekt afleiding bij haar vrienden, maar de druk van het opgroeien en de zoektocht naar houvast eisen zijn tol. Pas als ze een nieuwe docente ontmoet waar een onverwachte vriendschap mee ontstaat, lijkt er weer licht aan het einde van de tunnel te zijn.
FilmTotaal.nl

Film : House of Hummingbird (2018)

Film : House of Hummingbird (2018)

Ik vond dit een erg indrukwekkende film. De film laat goed zien hoe het leven van een 14-jarig meisje in Seoul, Zuid-Korea, is. En dat zij niet altijd een goed leven heeft, wordt ook duidelijk. Ook heel mooi gedaan is het vervlechten van het instorten van de Seongsu-brug in het verhaal. Echt een aanrader voor liefhebbers van echte Filmhuis Films.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...