Film : John Wick – Chapter 2 (2017)

Ik heb gisteren de film John Wick – Chapter 2 (2017) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Keanu Reeves als John Wick, Riccardo Scamarcio als Santino D´Antonio, Ian McShane als Winston, Ruby Rose als Ares, Common als Cassian, Claudia Gerini als Gianna D´Antonio, Lance Reddick als Charon, Laurence Fishburn als Bowery King, Tobias Segal als Earl, John Leguizamo als Aurelio, Bridget Moynahan als Helen, Thomas Sadoski als Jimmy, Erik Frandsen als Numismatic, David Patrick Kelly als Charlie en Perry Yung als Doctor.

De hoogste Russische gangsterbaas zit niet bepaald relaxt in zijn fauteuil. Terwijl hij zenuwachtig aan zijn veel te grote sigaar lurkt, vertelt hij zijn handlangers over Baba Yaga, de boeman. “Hij heeft ooit drie man vermoord met een potlood. Met een fucking potlood!” De boeman in kwestie is John Wick (Keanu Reeves), wiens reputatie hem vooruit is gesneld. Voordat het besef goed en wel is ingedaald bij de getatoeëerde spierbundels, klinkt in de nabijgelegen loods een hoop kabaal. Het is het geluid van slippende en gierende banden van een Ford Mustang. En pistoolschoten. John Wick is terug.

Want simpelweg uit het criminele circuit stappen en met pensioen gaan, is geen reële optie in deze door schurken gedomineerde wereld. Hoewel John Wick eigenhandig bijna het hele Russische kartel heeft uitgemoord, staat er binnen een mum van tijd weer een nieuwe antagonist op de stoep. Ditmaal in de gedaante van de Italiaanse gangster Santino D´Antonio (Riccardo Scamarcio), die een schuld komt innen bij zijn oude crimepartner. Omdat er een bezegeling in de vorm van een bloedstempel aan de schuld is verbonden, zou weigeren geen slimme zet zijn. En toch is afwimpelen precies wat John Wick in eerste instantie doet. Het gevolg: zijn huis wordt met de grond gelijk gemaakt. En omwille van de dramatiek ziet hij ook nog eens een foto van zijn overleden vrouw in vlammen opgaan. Zie daar de stuwende kracht achter de wraak en een nieuwe stroom aan buitensporig geweld.
FilmTotaal.nl

Film : John Wick - Chapter 2 (2017)

Film : John Wick – Chapter 2 (2017)

Na het zien van John Wick (2014) moest ik John Wick – Chapter 2 (2017) wel kijken.

Ik vond ook dit een hele goede film. Het verhaal is iets dunner dan in het eerste deel, maar het wordt wederom heel goed uitgewerkt middels goed gekozen locaties, goede acteurs en actrices en hele goede muziek. Ook de verschillende actie scene’s, zoals vechtscene’s en achtervolgingsscene’s zijn zeer goed uitgewerkt. Vooral de achtervolging van de hoofdpersoon in de catacomben van een oude kerk, die deed aanvoelen alsof je in een First Person Shooter ala Duke Nukem of Doom belandt bent, was zeer goed opgenomen.

Bij het onderzoek voor dit blogje bleek dat ook John Wick – Chapter 3; Parabellum (2019) is uitgebracht, dus heb ik nog een film om naar uit te kijken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...