Film : Joy (2010)

Gisteravond heb ik de film Joy (2010) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Samira Maas als Joy, Coosje Smid als Denise, Dragan Bakema als Moumou, Sharon Schouten als Zwangerschapsdocente, Elisabeth Hesemans als Sanne, Lisette Livingston als Imme, Dalorim Wartes als John-John, Kuna Bakker als Bewaker opvanghuis, Has Drijver als Automobilist liften, Olga Louzinga als Eerste moeder, Samir Naima El Bezaz als Moeder Joy en Fred Goessens als Hulpverlener opvanghuis.

De nieuwe speelfilm van Mijke de Jong vertelt het verhaal van de zeventienjarige Joy (Samira Maas), een jonge vrouw die nu al getekend is door het leven. Ze werd als baby te vondeling gelegd, weet niets van haar afkomst en groeit op in tehuizen met het onwrikbare geloof dat er ooit een glorieuze hereniging met haar moeder zal plaatsvinden. Op zoek naar houvast en geluk gaat ze vastberaden de zoektocht naar haar biologische moeder aan. Als haar beste vriendin Denise (Coosje Smid) hoogzwanger is van haar eerste kind, wordt deze zoektocht een obsessie.
FilmTotaal.nl

Film : Joy (2010)

Film : Joy (2010)

Ik vond dit wel een aardige film. Het verhaal wordt een beetje stroef verteld en er is zowieso weinig gesproken tekst door de hoofdpersoon, maar dat komt zeer waarschijnlijk omdat het zo bedoeld is. Dat de hoofpersoon behoorlijk wat problemen heeft doordat ze als baby te vondeling gelegd is, dat moge duidelijk zijn. Dat wordt ook heel erg goed gespeeld door Samira Maas. Uiteindelijk is het wel een film die je achterlaat met toch nog veel vragen waar je over na gaat denken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...