Film : La Terra dell’Abbastanza (2018)

Samen met Anton heb ik gisteravond de film La Terra dell’Abbastanza (2018) gezien. Deze film werd vertoond door Cameo Filmhuis in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Andrea Carpenzano als Manolo, Matteo Olivetti als Mirko, Milena Mancini als Alessia, Luca Zingaretti als Angelo, Michela De Rossi als Ambra, Massimiliano Tortora als Danilo, Giordano De Plano als Simone, Yan Lovga als Principe, Nicole Centanni als Dani en Walter Toschi als Carmine.

In een autootje zitten Mirko (Matteo Olivetti) en Manolo (Andrea Carpenzano), twee pizzakoeriers van rond de zeventien, te ginnegappen en te fantaseren over hun toekomst. De sfeer is balorig en als Mirko even niet goed oplet scheppen ze een voetganger. Mirko raakt in paniek en wil naar de politie maar Manolo, de opportunistische van de twee, weet het beter: doorrijden. Manolo’s vader, een louche type dat zijn dagen hangend boven een gokkast doorbrengt, verzint wel een oplossing.

Die oplossing dient zich als vanzelf aan. Zonder het te weten hebben de jongens de lokale maffia een enorme dienst bewezen; de voetganger bleek iemand uit het criminele circuit te zijn met een prijs op zijn hoofd. Manolo’s vader is vervuld van trots, ziet een lucratieve carrière voor zijn zoon weggelegd en schuift de jongens naar voren. De zachtaardige Mirko twijfelt aanvankelijk, maar zwicht gauw genoeg voor het snelle geld en het aanzien dat met het maffiose leven gepaard gaat.

Wat volgt is een wisse tocht richting ondergang. Voor de jongens het goed en wel in de gaten hebben, zijn ze betrokken bij moord en mensenhandel. Veelzeggend is hoe de blik in Mirko’s grote blauwe ogen geleidelijk verandert van kinderlijk onschuldig naar dof stoïcijns.
FilmTotaal.nl

Film : La Terra dell'Abbastanza (2018)

Film : La Terra dell’Abbastanza (2018)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal is erg goed geschreven en wordt zeer goed uitgewerkt middels goede acteurs en actrices en zeer goed gekozen locaties. Het verhaal zet je wel heel erg aan het denken. Hoe een ongeluk kan leiden tot letterlijk het ongeluk van twee jonge jongens.

Deze film zit qua sfeer op dezelfde lijn als de serie Gomorra en past uitstekend in het rijtje Filmhuis Films dat ik al gezien heb.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...