Film : Luce (2019)

Gisteren heb ik de film Luce (2019) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Kelvin Harrison Jr. als Luce Edgar, Naomi Watts als Amy Edgar, Tim Roth als Peter Edgar, Octavia Spencer als Harriet Wilson, Norbert Leo Butz als Principal Dan, Andrea Bang als Stephanie Kim, Marsha Stephanie Blake als Rosemary, Astro als Deshaun Meeks, Omar Shariff Brunson Jr. als Corey Johnson, Noah Gaynor als Kenny Orlicki, Christopher Mann als Coach Reeves, Hannah Cabell als Lena Tennyson, Colton Osorio als Little Boy, Gibson Frazier als Man en Ian Unterman als Other Man.

Luce Edgar (Kelvin Harrison Jr.) is een zelfzekere student en erg geliefd door zijn ouders Amy (Naomi Watts) en Peter (Tim Roth) die hem op jonge leeftijd adopteerden. Hij sleept desalniettemin een trauma mee vanuit zijn jonge verleden in een door oorlog verscheurd Afrika. Wanneer Luce een gedetailleerd proefwerk over institutioneel geweld inlevert trekt dit de aandacht van zijn lerares Harriet Wilson (Octavia Spencer). Ze begint een onderzoek terwijl Luce’s ouders zichzelf afvragen wie hun kind echt is.
FilmTotaal.nl

Film : Luce (2019)

Film : Luce (2019)

Wat een indrukwekkende film is dit zeg. Het verhaal is heel erg goed bedacht en wordt zeer goed uitgewerkt. De acteurs en actrices zijn heel erg goed en vanaf het eerste moment zit je in de film. De film laat goed zien dat in het huidige Amerika rassengelijkheid nog steeds niet vanzelfsprekend is. Ook de worsteling van bepaalde personen met de manier waarop er over hen gedacht wordt, wordt goed in beeld gebracht.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...