TV Serie : De Luizenmoeder

Gisteravond heb ik samen met Danielle de eerste twee afleveringen van de serie De Luizenmoeder gezien. Deze serie werd in Nederland uitgezonden door NPO. In deze serie werden de hoofdrollen gespeeld door Leny Breederveld als Juf Helma, Diederik Ebbinge als Directeur Anton, Rian Gerritsen als Kim, Jennifer Hoffman als Hannah, Bianca Krijgsman als Nancy, Maaike Martens als Ursula, Meral Polat als Mel, Sharai Troostwijk als Floor, Henry van Loon als Volkert, Rop Verheijen als Walter, Ilse Warringa als Juf Ank, Louisa Arsil als Rianne, Andre Dongelmans als Kenneth en Arnoud Bos als Karel.

De sinds kort alleenstaande moeder Hannah (Jennifer Hoffman) is vastbesloten om haar leven weer op de rails te krijgen. Op de school van haar dochter Floor (Sharai Troostwijk) wordt ze heel snel betrokken in de miniatuur samenleving met eigen regels en afspraken over het plein, parkeren, verjaardagstraktaties, groepsoverleg, oversteekdienst en natuurlijk het controleren van hoofden op luizen.

TV Serie : De Luizenmoeder

TV Serie : De Luizenmoeder

Ik vind dit een hele goede serie. Een ijzersterke cast en heel goed, met heel veel diepgang, geschreven verhalen. Heel vaak komisch, maar zo af en toe ook tenenkrommend van plaatsvervangende schaamte. Heel goed dat alle issues en vraagstukken open en onbevangen aangepakt worden.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...