Film : Rafiki (2018)

Ik heb gisteravond de film Film : Rafiki (2018) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Samantha Mugatsia als Kena Mwaura, Sheila Munyiva als Ziki Okemi, Neville Misati als Blacksta, Nice Githinji als Nduta, Charlie Karumi als Waireri, Muthoni Gathecha als Mama Atim, Vitalis Waweru als Tom, Mellen Aura als Elizabeth, Leila Weema als Elizabeth’s Friend, Jimmy Gathu als John Mwaura, Nini Wacera als Mercy, Stephen Ruiru als Motorbike Passenger, Mburu Kimani als Delivery Truck Driver, Githae Njogu als Pastor en Dennis Musyoka als Peter Okemi .

“Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenotes”, maar Kena (Samantha Mugatsia) en Ziki (Sheila Munyiva) hebben heel andere plannen. Ondanks de politieke rivaliteit tussen hun families houdt hun vriendschap stand. Ze steunen elkaar in het najagen van hun dromen in een conservatieve wereld. Als de liefde tussen de twee meisjes opbloeit, worden de vriendinnen voor de keuze gesteld: kiezen ze voor hun geluk of hun veiligheid?

Film : Rafiki (2018)

Film : Rafiki (2018)

Ik heb deze film kunnen zien omdat ik lid ben We Are Public, een vereniging voor cultuuroptimisten. Zij zijn een samenwerking aangegaan met Picl, het filmtheater maar dan thuis, waardoor ik op een makkelijke manier hele goede filmhuis films online kan bekijken.

Ik vind deze film heel erg goed. Het verhaal is zeer goed en gaat over twee meisjes die van elkaar gaan houden en hoe dat opgevat wordt in het moderne Kenia en dan schrik ik wel heel erg. De meisjes worden geschopt en geslagen als duidelijk is dat ze van elkaar houden en dan blijkt dat het moderne Kenia nog niet goed overweg kan met homoseksualiteit.

De locaties zijn erg goed gekozen en de acteurs en actrices zijn ook erg goed, maar de twee hoofdrolspeelsters zijn heel erg goed.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...