Musical : ’t Schaep met de 5 Pooten

Samen met Danielle en mijn Moeder heb ik gisteravond de musical ’t Schaep met de 5 Pooten gezien. Deze musical werd geproduceerd door MORE Theater Producties en uitgevoerd in de grote zaal van het DeLaMar Theater te Amsterdam. In deze musical werden de hoofdrollen gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge als Kootje de Beer, Eva Van Der Gucht als Doortje Lefévre, Jeske van der Staak als Lena Braams, Ellen Pieters als Riek Balk, John Buijsman als Arie Balk, Wart Kamps als Lukas Blijdtschap, Tim Kamps als Lukas Blijdtschap en Jetty Mathurin als Opoe Withof.

Wat is er Nederlandser dan “‘t Schaep met de 5 Pooten”? Mede dankzij de onvervalste Amsterdamse gein en de onvergetelijke, geniale melodieën van Harry Bannink en Eli Asser, blijft “’t Schaep met de 5 Pooten” nieuwe generaties boeien en fascineren. De klassiekers “We benne op de wereld om mekaar te helpen niewaar”, “Het zal je kind maar wezen” en “Vissen”, spelen een belangrijke rol in de musical.

In een gloednieuw en fris verhaal van Raoul Heertje gaan we opnieuw naar het café met zijn ontroerende, venijnige, hartveroverende en hilarische stamgasten. Kootje, Lukas, Doortje, en de vaste klanten Lena, Arie, Riek en Opoe Withof komen op geheel originele wijze tot leven in deze grappige, herkenbare en ontroerende musical. De live muziek, vernieuwde choreografieën en eigen verhaallijnen beloven een nieuwe ervaring.

Uiteraard wordt er weer teveel gedronken en geroddeld, maar nooit teveel gelachen. Oude vetes worden bijgelegd, nieuwe vetes zien het licht. Toch kunnen ze nog steeds niet zonder elkaar. Want: “We benne op de wereld om mekaar te helpen niewaar”.

Musical : 't Schaep met de 5 Pooten

Musical : ’t Schaep met de 5 Pooten

Het eerste deel van de musical was iets minder musical dan wij verwacht hadden, maar de muziek en het fantastische decor maakte een hele hoop goed. Het tweede deel was echt fantastisch … Scene’s die elkaar heel snel afwisselden door goed gebruik te maken van het fantastische decor en acteurs en actrices die erg goed hun best doen. Wel jammer dat de vertolkers van Kootje en Doortje niet zo goed konden zingen als de vertolkers van Lena, Riek en de dame met het zwarte haar, maar dat komt waarschijnlijk omdat er heden ten dagen in Nederland veel musical gemaakt worden en alle acteurs en actrices die echt goed kunnen zingen al bij een ander musical werkten.

Al met al hebben wij hebben toch nog genoten van een leuke avond uit.


Danielle en ik geven mijn Moeder altijd een grote musical voor haar verjaardag. Onderstaand een lijstje van musicals die wij al gezien hebben.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...