TV Serie : The Little Drummer Girl

Gisteren heb ik samen met Danielle de eerste twee afleveringen gezien van de serie The Little Drummer Girl. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door VPRO. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Daniel Litman als Daniel, Florence Pugh als Charlie, Michael Shannon als Martin Kurtz, Alexander Skarsgård als Gadi Becker, Simona Brown als Rachel, Gennady Fleyscher als Schwilli, Clare Holman als Miss Bach, Michael Moshonov als Shimon Litvak en Kate Sumpter als Rose.

Het verhaal speelt zich eind jaren zeventig af en volgt actrice Charlie (Florence Pugh) die tijdens een ‘vakantie’ in Griekenland gerekruteerd wordt door Gadi Becker (Alexander Skarsgård) een agent van de Israëlische geheime dienst. In werkelijkheid is deze betaalde vakantie op touw gezet door diezelfde geheime dienst. Gedreven door haar zucht naar avontuur gaat Charlie in op de uitnodiging. Ze raakt geïntrigeerd door de raadselachtige man in zwembroek die op het strand voortdurend rond haar en haar vrienden hangt, en ze gaat in op diens uitnodiging voor een bezoekje aan de Acropolis.

De romantische avond is door Gadi Becker geënsceneerd om Charlie te laten zien hoe machtig hij is, wat hij demonstreert door speciaal voor haar alle op het monument gerichte spots in Athene te laten doven. Vervolgens brengt hij in de auto terug Charlie van haar stuk door plankgas te gaan op de smalle bergweggetjes waarna hij haar, behalve geïmponeerd nu ook gedesoriënteerd, aflevert in de handen van ene Martin Kurtz (Michael Shannon). Die is uitstekend als – het is inmiddels zijn handelsmerk – eigenaardige, ondoorgrondelijke figuur. De wetenschap (hij toont in een van de eerste afleveringen het getatoeëerde nummer op zijn pols) dat hij als kind het concentratiekamp overleefde geeft hem bovendien gravitas, waardoor alles wat hij zegt en doet extra lading krijgt.

TV Serie : The Little Drummer Girl

TV Serie : The Little Drummer Girl

Ik vind dit een hele goede serie. Alhoewel de serie wel op gang moest komen, pas na twee afleveringen begin je echt een idee te krijgen van het verhaal en waar het naartoe gaat, is het verhaal gewoon erg goed bedacht, maar dat kan ook niet anders als de serie gebaseerd is op het boek The Little Drummer Girl, geschreven door John Le Carré. De locaties zijn erg goed gekozen, de muziek is heel erg goed en de verschillende acteurs en actrices zijn ook heel erg goed bezig.

Naast de serie The Little Drummer Girl heb ik ook de serie The Night Manager en de film A Most Wanted Man (2014) gezien, welke ook gebaseerd zijn op boeken geschreven door John Le Carré en daardoor ben ik nu wel van mening dat ik echt heel dringend zijn boeken moet gaan lezen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...