Film : The Butler (2013)

Afgelopen Zaterdag heb ik met Danielle de film The Butler (2013) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Forest Whitaker als Cecil Gaines, David Banner als Earl Gaines, Michael Rainey Jr. als Cecil Gaines (8), LaJessie Smith als Abraham, Mariah Carey als Hattie Pearl, Alex Pettyfer als Thomas Westfall, Vanessa Redgrave als Annabeth Westfall, Aml Ameen als Cecil Gaines (15), Clarence Williams III als Maynard, John P. Fertitta als Mr. Jenkins, Jim Gleason als R.D. Warner, Oprah Winfrey als Gloria Gaines, Isaac White als Charlie Gaines (10), David Oyelowo als Louis Gaines en Joe Chrest als White Usher.

‘The Butler’ gaat over Cecil Gaines (Forest Whitaker) die 30 jaar als butler werkte in het Witte Huis, het werkterrein en de ambtswoning van de zittende president van de Verenigde Staten. In die periode werkte hij voor acht verschillende presidenten.
FilmTotaal.nl

Film : The Butler (2013)

Film : The Butler (2013)

Deze film is gebaseerd op het leven van Eugene Allen en dat kan je wel merken. Het verhaal is erg goed en wordt heel erg goed neergezet met behulp van vele bekende en minder bekende acteurs en actrices.

Er lopen eigenlijk twee verhalen door de hele film heen. Het eerste gaat over de hoofdpersoon die gedurende zijn leven Butler wordt van de Amerikaanse President in het Witte Huis en aldaar voor acht verschillende presidenten werkt. Het tweede gaat over de zoon van de hoofpersoon die zijn hele leven vecht voor gelijke rechten voor Negers in Amerika en uiteindelijk zelfs in het Amerikaanse Congres komt.

Ik vond dit een hele goede film.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...