Film : The Courier (2020)

Gisteren heb ik de film The Courier (2020) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Benedict Cumberbatch als Greville Wynne, Rachel Brosnahan als Emily Donovan, Merab Ninidze als Oleg Penkovsky, Vladimir Chuprikov als Nikita Khrushchev, James Schofield als Cox, Fred Haig als Lee, Mariya Mironova als Vera, Anton Lesser als Bertrand, Angus Wright als Dickie Franks, David Bark-Jones als Golf Exec, Miles Richardson als Golf Exec, Keir Hills als Andrew Wynne, Jessie Buckley als Sheila, Kirill Pirogov als Gribanov en Petr Klimes als Popov.

‘The Courier’ vertelt het waargebeurde verhaal van de onopvallende Britse zakenman Greville Wynne (Benedict Cumberbatch), die wordt gerekruteerd tijdens een van de grootste internationale conflicten in de geschiedenis. In opdracht van de Britse MI-6 en CIA-agent Emily Donovan (Rachel Brosnahan), vormt hij een geheim, riskant partnerschap met Sovjetofficier Oleg Penkovsky (Merab Ninidze). Hun missie: belangrijke informatie verzamelen die nodig is om een nucleaire confrontatie te voorkomen en de Cuba Crisis te beëindigen. Wynne komt terecht in een levensgevaarlijke operatie waarin elke stap die hij zet wordt gevolgd en niemand te vertrouwen is.
FilmVandaag.nl

Film : The Courier (2020)

Film : The Courier (2020)

Ik vond dit een zeer indrukwekkende film. Het verhaal is heel goed gebaseerd op ware gebeurtenissen en wordt zeer goed verteld. Het acteren van Benedict Cumberbatch en Merab Ninidze is ontzettend goed en zorgt er voor dat je meteen in de film zit en dat je de hele film direct wil kijken.

Alhoewel deze film in de jaren zestig van de vorige eeuw speelt, was het wel toevallig dat heden ten dage er ook een oorlog is met dreiging van gebruik van kernwapens en berichten over spionnen in Nederland. Ook deze film is een reden voor mij om reglmatig naar het Filmhuis Cameo Zoetermeer te gaan.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...