Film : The Duchess (2008)

Gisteren heb ik samen met Danielle de film The Duchess (2008) gezien. Deze film hebben wij bekeken bij Prime Video. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Keira Knightley als Georgiana, Ralph Fiennes als The Duke, Charlotte Rampling als Lady Spencer, Dominic Cooper als Charles Grey, Hayley Atwell als Bess Foster, Simon McBurney als Charles Fox, Aidan McArdle als Richard Sheridan, John Shrapnel als General Grey, Alistair Petrie als Heaton, Patrick Godfrey als Dr. Neville, Michael Medwin als Speechmaker, Justin Edwards als Macaroni, Richard McCabe als Sir James Hare, Calvin A. Dean als Devonshire House Servant en Hannah Stokely als Devonshire House Maid.

Engeland, eind 18e Eeuw. Georgiana (Keira Knightley) is sinds haar 17 gehuwd met de rijke en machtige hertog van Devonshire (Ralph Fiennes). Met haar oogverblindende schoonheid, pienterheid en levenslust is ze al snel zeer geliefd bij de high society. Maar achter dit flamboyante imago schuilt een vrouw die verwaarloosd wordt door haar echtgenoot en hunkert naar liefde. De Hertog, de enige man die ongevoelig is voor haar charme, heeft het meer voor Elizabeth Foster (Hayley Atwell), haar beste vriendin en dwingt haar in een driehoeksverhouding. Om haar frustratie te compenseren, leidt de ongelukkige Georgiana een druk mondain leven. Ze wordt berucht voor haar elegantie, extravagantie en haar passie voor het spel, zeker wanneer ze aan politiek gaat doen bij de liberale partij. Dankzij haar charisma en energie is ze het boegbeeld van de Whigs en wordt ze vereerd door de prinsen en ministers. Ze steunt Charles Grey (Dominic Cooper), een jonge afgevaardige waarop ze smoorverliefd wordt.
FilmTotaal.nl

Film : The Duchess (2008)

Film : The Duchess (2008)

Ik vond dit een hele goede film. Het verhaal is gebaseerd op waar gebeurde feiten en wordt zeer goed uitgewerkt. Vooral het gebruik van de kostuums en de extravagante landhuizen laat een enorme indruk achter. Verder was ook de muziek goed en waren alle acteurs en actrices goed bezig.

Maar wat is Ralph Fiennes een veelzijdig acteur zeg. In 1993 was hij een SS Kamp Directeur in Schindler’s List, hij was uiteraad ook Lord Voldemort in Harry Potter en nu The Duke. Ik vind hem een geweldig acteur. En ook Keira Knightley is iemand die heel makkelijk van personages wisselt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...