Film : The Farewell Party (2014)

Ik heb gisteren de film The Farewell Party (2014) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Ze’ev Revach als Yehezekel, Levana Finkelstein als Levana, Aliza Rosen als Yana, Ilan Dar als Dr. Daniel, Raffi Tavor als Raffi Segal, Yosef Carmon als Carmon, Hilla Sarjon als Noa, Ruth Geller als Zelda, Michael Koresh als Menachem, Idit Teperson als Ziva, Shmuel Wolf als Max, Kobi Maimon als Policeman, Hanna Rieber als Klara Lemberg, Jameel Khoury als Hospital Doctor en Ilanit Dado als Hospital Nurse.

De 75 jaar oude Yehezekel (Ze’ev Revach) woont in een bejaardentehuis in Jeruzalem. Zijn terminaal zieke vriend Max (Shmuel Wolf) wil niet langer leven. Aangezien Yehezekel een gepensioneerde ingenieur en uitvinder is, bouwt hij een machine voor zelf-euthanasie, puur en alleen om zijn vriend te helpen. De geruchten over deze machine barsten los wanneer Max van zijn lijden is verlost. Terwijl Yehezekel navigeert tussen aanvragen voor de machine en groeiende afhankelijkheid van zijn dementerende vrouw Levana (Levana Finkelstein), beginnen grenzen te vervagen en worden de morele dilemma’s onverdraaglijk.

The Farewell Party (2014)

The Farewell Party (2014)

Ik vond dit een hele aangrijpende film. De twee thema’s die besproken worden, zelf beschikking en dementie, zijn ook wel dichtbij gekomen. Een paar jaar geleden van dichtbij iemand gezien die ging dementeren en maak nu van dichtbij iemand mee die het recht van zelf beschikking wil uitvoeren en daarbij geconfronteerd wordt met de precieze uitvoer van euthanasie.

Het verhaal in de film is erg goed geschreven en wordt zeer goed uitgewerkt. Je krijgt echt medelijden met de mensen die middels zelf beschikking uit het leven willen stappen. Ook de persoon met dementie wordt zeer goed neergezet.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...