Film : The King’s Speech (2010)

Gisteren heb ik de film The King’s Speech (2010) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Colin Firth als King George VI, Helena Bonham Carter als Queen Elizabeth, Derek Jacobi als Archbishop Cosmo Lang, Robert Portal als Equerry, Richard Dixon als Private Secretary, Paul Trussell als Chauffeur, Adrian Scarborough als BBC Radio Announcer, Andrew Havill als Robert Wood, Charles Armstrong als BBC Technician, Roger Hammond als Dr. Blandine Bentham, Geoffrey Rush als Lionel Logue, Calum Gittins als Laurie Logue, Jennifer Ehle als Myrtle Logue, Dominic Applewhite als Valentine Logue en Ben Wimsett als Anthony Logue.

De film gaat over de onzekere prins George (Colin Firth) die, nadat zijn broer aftreedt, de nieuwe koning van Engeland wordt als George VI. Probleem is echter dat de nieuwe koning een spraakprobleem heeft, wat hem niet echt koninklijk doet overkomen. Daarom schakelt hij de hulp in van de spraaktherapeut Lionel Logue (Geoffrey Rush), wat resulteert in een ongewone vriendschap.
FilmTotaal.nl

Film : The King's Speech (2010)

Film : The King’s Speech (2010)

Weer zo een goede film. Een heel meeslepend en aandoenlijk verhaal, maar dat kan ook niet anders als het de biografie van George VI betreft. Het verhaal wordt zeer goed verteld, maar de acteurs en actrices zijn echt super goed.

Colin Firth laat zien dat stotteren nadoen echt lastig is, maar hij doet het echt goed. Helena Bonham Carter is magnifiek als echtgenote van. Wat kan zij veel verschillende rollen aan.

En dan Geoffrey Rush … In The King’s Speech is hij heel serieus, terwijl hij in Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides als Captian Hector Barbossa toch weer een een heel ander soort serieus laat zien, met ook nog wel wat komedie.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...