Film : The World’s End (2013)

Vandaag heb ik de film The World’s End (2013) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Simon Pegg als Gary King, Nick Frost als Andy Knightley, Martin Freeman als Oliver Chamberlain, Paddy Considine als Steven Prince, Eddie Marsan als Peter Page, Rosamund Pike als Sam Chamberlain, David Bradley als Basil, Pierce Brosnan als Guy Shepherd, Michael Smiley als Reverend Green, Thomas Law als Young Gary, Zachary Bailess als Young Andy, Jasper Levine als Young Steven, James Tarpey als Young Peter, Luke Bromley als Young Oliver en Flora Slorach als Flora Slorach.

‘The World’s End’ gaat over vijf jeugdvrienden die een epische kroegentocht van 20 jaar geleden proberen te herhalen. Degene die de aanzet neemt is Gary King (Simon Pegg), een 40-jarige man die zich gedraagt als een tiener en zijn ongewillige vrienden overhaalt om opnieuw de beroemdste kroeg in hun dorp, The World’s End, te bereiken. Het bereiken van de kroeg blijkt echter het laatste waar ze zich zorgen om hoeven te maken …
FilmTotaal.nl

Film : The World's End (2013)

Film : The World’s End (2013)

De film begint erg sterk met een hele goede terugblik naar de epische kroegentocht die de vijf jeugdvrienden proberen te herhalen. Ook het begin van de herhaling van de kroegentocht is nog erg sterk omdat de vijf voormalige vrienden behoorlijk andere levens zijn gaan leiden en allemaal, op één na, volwassen zijn geworden. Op een gegeven moment, als ze zich zorgen moeten gaan maken of ze de laatste kroeg wel gaan halen, stort het verhaal wat mij betreft volledig in. Het wordt ongeloofwaardig, maar die ongeloofwaardigheid wordt wat mij betreft redelijk opgeheven door het gebruik van niet te opgedirkte special effects. Het einde van de film is daarentegen wel weer heel erg sterk.

Dit is niet de eerste film waar Simon Pegg en Nick Frost in spelen. Zo heb ik ook al Hot Fuzz (2007) gezien. Deze film vond ik heel erg goed als het gaat om een kruising tussen een actie en komedie. The World’s End (2013) zou een kruising moeten zijn tussen science fiction, actie en komedie, maar ik vind de combinatie niet heel erg geslaagd.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...