Film : Supernova (2020)

Gisteren heb ik de film Supernova (2020) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Colin Firth als Sam, Stanley Tucci als Tusker, Pippa Haywood als Lilly, Peter MacQueen als Clive, Nina Marlin als Charlotte, Ian Drysdale als Paul, Sarah Woodward als Sue, James Dreyfus als Tim, Lori Campbell als Lola, Daneka Etchells als Rachel, Halema Hussain als Shop Assistant en Julie Hannan als Waitress.

In ‘Supernova’ zijn Sam (Colin Firth) en Tusker (Stanley Tucci) al 20 jaar samen. Het stel wil van elkaars gezelschap genieten, omdat bij Tusker twee jaar geleden dementie vastgesteld werd. Met hun caravan reizen ze door Engeland en bezoeken vrienden, familieleden en diverse locaties. Gedurende de reis blijken ze andere visies over de toekomst te hebben en worden hun geheimen onthuld. Wat betekent dit voor hun relatie en de naderende dementie van Tusker?
FilmTotaal.nl

Film : Supernova (2020)

Film : Supernova (2020)

Wat een aangrijpende film is dit. Ik was werkelijk echt stil toen ik na het zien van de film de zaal verliet.

Deze film laat op een hele indringende en indrukwekkende manier zien wat dementie en alzheimer niet alleen met de persoon doet die het krijgt, maar ook wat het doet met partners die te maken krijgen met het feit dat hun partner dementie of alzheimer heeft. Door heel goed acteerwerk van zowel Stanley Tucci als Colin Firth krijg je de pijn zo ontzettend hard mee die beide personen voelen, dat is haast niet voor te stellen.

De laatste tijd ben ik best wel geïnteresseerd in dementie en alzheimer, getuige de onderstaande lijst van boeken die ik gelezen heb, toneelstukken en films die ik gezien heb.
Boek : Hugo Borst – Ma
Solovoorstelling : Ma
Film : Still Alice (2014)
Boek : Nicco Gerrard – Woorden schieten tekort
Boek : Clairy Polak : Voorbij, voorbij

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...