TV Serie : The Mists of Avalon

Gisteren heb ik alle afleveringen gezien van de serie The Mists of Avalon. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Anjelica Huston als Vivianne, Julianna Margulies als Morgaine, Joan Allen als Morgause, Samantha Mathis als Gwenwyfar, Caroline Goodall als Igraine, Edward Atterton als Arthur, Michael Vartan als Lancelot, Michael Byrne als Merlin, Hans Matheson als Mordred, Mark Lewis Jones als Uther, Clive Russell als Gorlois en Tamsin Egerton als Young Morgaine.

he Mists of Avalon vertelt het verhaal van de vrouwen in het rijk van Koning Arthur (Edward Atterton): zijn moeder Igraine (Caroline Goodall), zijn halfzus Morgaine (Julianna Margulies), zijn tante Vivianne (Anjelica Huston), de Dame van het Meer en zijn vrouw Gwenwyfar (Samantha Mathis) spelen een rol in deze film waarin de strijd tussen het christendom en het heidendom centraal staat. Vivianne, de Dame van het Meer, is vastbesloten om de oeroude heidense tradities van Avalon ongeschonden te bewaren.
FilmTotaal.nl

TV Serie : The Mists of Avalon

TV Serie : The Mists of Avalon

Wat een goede serie is dit zeg. Het verhaal over Koning Arthur wordt verteld nog van voor dat hij geboren moet worden en dat schetst wel heel goed hoe de verhoudingen tussen de verschillende personen liggen. Er wordt gewerkt met hele fraaie locaties, goede muziek, goede attributen als zwaarden etc. en hele goede acteurs en actrices.

Het is ook heel knap gedaan dat ik zo nu en dan echt zat mee te voelen met de personages die ik zag. Echt een hele goede serie

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...