Film : Wij (2018)

Gisteravond heb ik de film Wij (2018) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Aimé Claeys als Thomas, Tijmen Govaerts als Simon, Pauline Casteleyn als Liesl, Maxime Jacobs als Ruth, Friso van der Werf als Jens, Folkert Verdoorn als Karl, Laura Drosopoulos als Ena, Salomé van Grunsven als Femke, Lieselot Siddiki als Loesje, Gaia Sofia Cozijn als Sarah, Tom Van Bauwel als Mr. Van Langendonck, Gert Portael als Mrs. Van Langendonck, Pieter Embrechts als Father Simon, Barbara Sarafian als Vera – Mother Simon en Michael Pas als Guy – Boyfriend Mother Simon.

Tijdens een bloedhete zomer in een dorpje aan de Belgisch-Nederlandse grens, speelt een groepje van acht tieners gekke spelletjes om de monotoonheid van het bestaan te doorbreken. Ze dagen elkaar uit en worden al snel seksueel actief met elkaar.
FilmTotaal.nl

Film : Wij (2018)

Film : Wij (2018)

In tegenstelling tot de filmposter en het stukje hierboven suggeren, is dit niet een frivole film. Nee, er zit wel degelijk een niet luchthartig verhaal in, dat met zorg verteld wordt. Ja, sommige scene’s zijn zeer expliciet, maar in dit geval verduidelijken ze wel heel erg het verhaal. Het mooie van de film vind ik ook wel dat het eigenlijk begint bij het einde en dat je dan via een aantal verhalen, verteld door een aantal hoofdpersonen, meer leert weten over wat er zich nou eigenlijk heeft afgespeeld.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...