Inger Frimansson – De kat die niet stierf

Vorige maand heb ik het boek De kat die niet stierf gelezen. Dit boek is geschreven door Inger Frimansson.

Beth en haar vriend Ulf brengen veel tijd door in een afgelegen zomerhuisje buiten Stockholm. Uit een inrichting in de buurt zijn twee patiënten ontsnapt. Als Beth een man in het schuurtje naast het huis aantreft, neemt ze aan dat hij een van de ontsnapte patiënten is. Uit voorzorg pakt ze een bijl en als de man haar lijkt aan te willen vallen, slaat ze hem de schedel in. Onderweg naar de politie horen Beth en Ulf op de radio dat de patiënten uit de inrichting zijn opgepakt. In paniek gaan ze terug naar het zomerhuisje en ze begraven het lijk.

Beth lijkt niet onder verdenking te staan. Maar in de weken en maanden na de moord lijdt zij enorm onder haar schuldgevoel. Als een onbekende vrouw opbelt en meteen weer ophangt, verkeert ze ook nog eens in de angst dat haar geheim ontdekt zal worden. Wat volgt is een meeslepend psychologisch spel tussen dader en nabestaande. Het perspectief wisselt per hoofdstuk, wat een heel spannend verhaal oplevert met een dramatische ontknoping. De kat die niet stierf is met veel inlevingsvermogen en een tergende, onderhuidse spanning geschreven.

Inger Frimansson - De kat die niet stierf

Inger Frimansson – De kat die niet stierf

Tijdens onze vakantie in Zweden ben ik dit boek gaan lezen en ik moet zeggen dat de sfeer in het boek zeer goed weergegeven is. Wij zijn dan wel wat meer in het noorden van Zweden op vakantie geweest, maar het is gewoon een zeer mooi land.

Het verhaal voor het boek is zeer goed bedacht en nog beter opgeschreven. In het begin lijkt het of er zeel veel verschillende verhalen verteld worden, maar pas ongeveer iets voor het midden komt je erachter dat alle verschillende verhalen uiteindelijk bij elkaar komen en dat is op een meesterlijke manier gedaan.

Net zoals zoveel boeken is het tempo in het begin niet zo erg hoog, maar naarmate het verhaal vordert, gaat het tempo ook omhoog met als gevolg dat je na halverwege het boek eigenlijk niet meer wilt wegleggen … Je wil het boek gewoon in een keer uitlezen, zo spannend is het dan geworden.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...