Serie : Commissaris Maltese

Gisteren heb ik samen met Danielle twee afleveringen gezien van de serie Commissaris Maltese. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door NPO. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Paolo Ricca als Francesco Consalvo, Kim Rossie Stuart als Commissario Dario Maltese, Antonio Milo als Saverio Mandara, Francesco Scianna als Mauri Licata, Roberto Nobile als Questore Aldo Saura, Alessandro Schiavo als U Chiovu en Marco Leonardi als U Normanno.

Het is eind jaren ’70. Inspecteur Dario Maltese (Kim Rossie Stuart) is al 20 jaar weg uit zijn geboortestad Trapani op Sicilië, maar komt terug voor de bruiloft van zijn oude vriend Gianni Peralta. Na een tragische gebeurtenis besluit Maltese om zich te laten overplaatsen naar Trapani. Om orde op zaken te stellen moet hij het opnemen tegen de alom aanwezige maffia en blijkt het verleden een grotere rol te spelen dan verwacht.

Serie : Commissaris Maltese

Ik vind dit een hele goede serie. Het verhaal is goed bedacht en wordt zeer goed uitgewerkt middels filters op de camera’s die je meteen doen geloven dat je in de jaren 70 bent. Verder is ook erg goed gebruik gemaakt van allerlei props uit de jaren 70, zoals telefoons en auto’s. Ook de acteurs en actrices zijn heel erg goed bezig en de muziek is perfect gekozen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...