Serie : Wallander

Gisteren heb ik een aflevering gezien van de serie Wallander. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door KRO in het kader van KRO Detectives. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Krister Henrikson als Kurt Wallander, Frederik Gunnarsson als Svartman, Mats Bergman als Nyberg, Douglas Johansson als Martinsson, Marianne Mörck als Ebba, Stina Ekblad als Karin en Johanna Sällström als Linda Wallander.

Kurt Wallander (Krister Henrikson), de melancholische en cynische inspecteur, heeft net als zijn geestelijke vader, Henning Mankell, een voorliefde voor Italiaanse opera’s. Hij vertrouwt op zijn instinct en ervaring maar gebruikt soms onconventionele en illegale middelen om zaken op te lossen.

Wallander

Wallander

Dit is weer een detective van hele hoge kwaliteit. Goede verhalen, maar dat kan ook niet anders als deze specifiek geschreven worden door Henning Mankell, erg goed gekozen locaties, muziek die de verschillende scene’s goed ondersteund en acteurs en actrices die weten wat acteren is. Ik heb nog vijf afleveringen opgenomen staan en ik kan al niet wachten om deze te gaan kijken.

De series die spelen in Scandinavië vind ik toch al een stuk interessanter omdat ik daar samen met Danielle al een paar keer op vakantie ben geweest. We hebben Denemarken, Noorwegen en Zweden gezien en weten gewoon hoe mooi de natuur in die landen is.

Met Wallander erbij is de lijst met KRO Detectives die ik gezien heb, al zeer uitgebreid geworden. Er zijn zelfs nog series die ik wel gezien heb, maar waar ik nog niet over geschreven heb. Zie onderstaande lijst.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...