Boek : Camilla Läckberg – Vuurtorenwachter

Vandaag heb ik het boek Vuurtorenwachter uitgelezen. Dit boek is geschreven door Camilla Läckberg.

Inspecteur Patrick Hedström gaat na een langdurig ziekteverlof weer aan het werk. Hij is zijn kantoor nog niet binnen of hij krijgt al een moordonderzoek toegewezen. Er is een man gevonden in zijn flat, gedood door schot in zijn achterhoofd.

Het slachtoffer is Mats Sverin, en motieven voor de moord zijn moeilijk te vinden. Patrick begint met het in kaart brengen van Mats’ leven en stuit daarbij op meer geheimen dan hem lief is. Waarom had Mats zo’n haast om van Göteborg terug naar Fjällbacka te verhuizen? Welke rol speelde hij in de verbouwing van een oud hotel tot een luxueuze spa? En is het toeval dat Mats’ jeugdliefde Annie ook naar de westkust is teruggekeerd? Ze hadden jarenlang geen contact, maar nu woont Annie op het eiland Gråskär waar haar familie generaties lang leefde. Een eiland vol geheimen en, zo gaat het gerucht, geesten.

Camilla Läckberg - Vuurtorenwachter

Camilla Läckberg – Vuurtorenwachter

Ik heb al eerder aangegeven dat ik Camilla Läckberg een hele goede schrijver vindt en met Vuurtorenwachter bewijst ze dat in mijn ogen toch echt wel. Net zoals in IJsprinses, Predikant, Steenhouwer, Zusje, Oorlogskind en Zeemeermin is ook het verhaal voor Vuurtorenwachter heel erg goed opgezet.

Langzaam maar zeker geeft Camilla Läckberg meer details over de plot en pas in het allerlaatste hoofdstuk wordt pas echt de hele plot duidelijk. Wat anderen lastig vinden, vindt ik juist goed en dat is het feit dat Camilla Läckberg altijd wel twee verhalen beschrijft die elk in een hele eigen tijd spelen. Het verhaal in de huidige tijd bestaat meestal uit meerdere lijnen die tegen het einde van het boek bij elkaar komen.

Ik ben net begonnen met Engeleneiland en ik heb Leeuwentemmer en Sneeuwstorm en amandelgeur nog liggen, dus ik hoef mij voorlopig nog niet te vervelen qua lezen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...