Opera : Staatsopera van Tatarstan – Il Trovatore

Afgelopen vrijdag ben ik met Henk, Fabienne en Danielle naar de opera Il Trovatore geweest. Deze Opera, die geschreven werd door Giuseppe Verdi, werd uitgevoerd door de Staatsopera van Tatarstan in het Stadstheater te Zoetermeer.

Il Trovatore is naast Rigoletto en La traviata een van Verdi’s populairste opera’s. Het is een stuk vol spanning, liefde, bloedige wraak, bedrog en dood.

Twee mannen strijden om één vrouw (Leonora), met dodelijke afloop, maar eigenlijk is de hoofdpersoon de geheimzinnige zigeunerin Azucena. Zij is uit op bloedige wraak. Het drama vertelt in beroemde aria’s over de strijd tussen twee rivalen die vechten om dezelfde vrouw: de één is graaf van het Spaanse Aragon, de ander is een troubadour die door zigeuners werd grootgebracht.

De Staatsopera van Tatarstan - Il Trovatore

De Staatsopera van Tatarstan – Il Trovatore

Ik vond dit een hele goede opera. Wat mij direct opviel was het grandioze decor. Erg groot, maar fantastisch gemaakt en ook op heel veel verschillende manieren in te zetten.

De opera is geschreven door Giuseppe Verdi, dus dat zit wel snor. Natuurlijk heeft hij bewust niet één goed doorlopend verhaal geschreven, maar wordt zo af en toe een stukje in de tijd overgeslagen, maar dat is juist in opera helemaal niet erg.

De Staatsopera van Tatarstan is ook weer erg goed bezig. Met heel veel mensen weten zij toch een voorstelling te brengen die straks blijft en waarbij de verschillende liederen nog steeds erg goed te beluisteren zijn.

Onderstaand de opera’s die ik al gezien heb, uitgevoerd door de Staatsopera van Tatarstan.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...