Film : A Most Violent Year (2014)

Ik heb gisteren de film A Most Violent Year (2014) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Oscar Isaac als Abel Morales, Elyes Gabel als Julian, Jessica Chastain als Anna Morales, Lorna Pruce als Toll Booth Attendant, Christopher Abbott als Louis Servidio, Matthew Maher als John Dominczyk, Albert Brooks als Andrew Walsh, Jerry Adler als Joseph Mendelsohn, Quinn Meyers als Moishe Mendelsohn, Chester Jones III als Beat Cop, David Oyelowo als D.A. Lawrence, Glenn Fleshler als Arnold Kline, Jimmy Palumbo als Barber Jimmy O., Daisy Tahan als Annie Morales en Ashley Williams als Deputy Lange.

Het is de winter van 1981, een van de meest gewelddadige jaren die New York ooit heeft meegemaakt. We kijken mee met een immigrantenfamilie die een graantje van de ‘American dream’ probeert mee te pikken, maar zaken als geweld, verwaarlozing en corruptie zorgen ervoor dat ze alles dreigen kwijt te raken.
FilmTotaal.nl

A Most Violent Year (2014)

A Most Violent Year (2014)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal geeft een heel goed beeld van de bewuste tijd en vooral het feit dat het verhaal zeer rustig verteld wordt met wel wat geweld, maar niet met de nadruk op het geweld vind ik heel goed. Ook het feit dat er een bijzonder goed gekozen kleurenfilter is gebruikt, maakt dat deze film zeer authentiek overkomt.

Jessica Chastain heb ik ook nog gezien in de film The Help (2011).

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...