Film : Jarhead (2005)

Ik heb gisteren de film Jarhead (2005) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Jake Gyllenhaal als Anthony Swofford, Scott MacDonald als D.I. Fitch, Peter Sarsgaard als Alan Troy, Jamie Foxx als Staf Sgt. Sykes, Ming Lo als Bored Gunny, Lucas Black als Chris Kruger, Kevin Foster als Branded Marine, Brian Geraghty als Fergus O’Donnell, Damion Poitier als Poitier, Riad Galayini als Nurse, Craig Coyne als Young Mr. Swofford, Katherine Randolph als Young Mrs. Swofford, Rini Bell als Swoff’s Sister, Dendrie Taylor als Mrs. Swofford en James Morrison als Mr. Swofford.

Jarhead (de zelfgekozen bijnaam van de mariniers) is het relaas van Golfoorlog-veteraan Anthony Swofford (Jake Gyllenhaal). Hij is bezig met zijn opleiding tot zijn actieve dienst. Hij trekt zonder enige bescherming tegen de moordende hitte of tegen Iraakse soldaten die elk moment kunnen opduiken, maar met een scherpschuttersgeweer en 50 kilo bepakking op z’n rug, door de woestijnen van het Midden-Oosten. Anthony Swofford en z’n maten houden zich op de gloeiende zandvlaktes staande met sardonische kameraadschap en boosaardige humor, en dit allemaal in een land waar ze niks van weten, tegen een vijand waar ze niks van zien en voor een zaak waar ze weinig van snappen …
FilmTotaal.nl

Film : Jarhead (2005)

Film : Jarhead (2005)

Ik vind dit echt een hele goede film. Het verhaal is erg goed, maar dat kan ook niet anders want het is een biografie. De locaties zijn erg goed, maar vooral de manier waarop de acteurs laten zien hoe het is om bij de Amerikaanse legereenheden te zitten, is erg goed gedaan. De muziek is ook goed gekozen en gaat af en toe lekker door wat dialogen heen, maar dat maakt juist die scene’s weer tot scene’s die blijven hangen.

Jake Gyllenhaal heb ik ook nog gezien in de films Zodiac (2007), Prince of Persia : The Sands of Time (2010), Source Code (2011) en Prisoners (2013).

Peter Sarsgaard heb ik ook nog gezien in de films Flightplan (2009), The Skeleton Key (2005) en Green Lantern (2011).

Jamie Foxx heb ik ook nog gezien in de films Colleratal (2004), Ray (2004), Stealth (2005) en Valentine’s Day (2010).

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...