Film : De Marathon (2012)

Vorige week Vrijdag heb samen met Danielle ik de film De Marathon (2012) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Stefan de Walle als Gerard, Martin van Waardenberg als Leo, Marcel Hensema als Nico, Frank Lammers als Kees, Mimoun Oaïssa als Youssoef, Loes Luca als Hannie,
Annet Malherbe als Nel, Ariane Schluter als Lenie, Georgina Verbaan als Anita, Loes Vos als Moeder Gerard, Gerard Meuldijk als Hans Hensepeter, Jaap Spijkers als Arts, Rene van Beeten als Volkszanger, Mahjoub Benmoussa als Oom Houssein en Herman den Blijker als Himself.

De Rotterdamse vrienden Gerard (Stefan de Walle), Leo (Martin van Waardenberg), Kees (Frank Lammers) en Nico (Marcel Hensema) werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om op die manier de garage van de ondergang te redden. Voor de maten staat er met de voorbereidingen op deze prestigieuze loop en het redden van de garage echter meer op het spel dan alleen het halen van de finish …
FilmTotaal.nl

De Marathon (2012)

De Marathon (2012)

Eindelijk weer eens een Nederlandse film met een zeer goed verhaal.

Het verhaal is zeer goed tot in de details uitgewerkt en wordt nog veel beter verfilmd met behulp van goede acteurs en actrices en zeer goed gekozen locaties en mooie scene’s opgenomen tijdens de Marathon Rotterdam.

Het goede van de film is dat je eerst de hoofdpersonen leert kennen en dat je daarna de belangrijke gebeurtenissen in het leven van de hoofdpersoon ziet en daarna de oplossing die bedacht is en hoe men tot die oplossing komt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...