Film : J. Kessels (2015)

Ik heb gisteren de film J. Kessels (2015) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Fedja van Huêt als Frans, Frank Lammers als Kessels, Ruben van der Meer als Boontje, Annick Christiaens als Brigit, Erik de Bruyn als Uitgever, Oona de Clerq als Brommermeisje, Bart de Graauw als Klant in Snackbar, Bert Huysentruyt als Pa de Braaij, Marc Lauwrys als Bertje, Livia Matthes als Sabine, Romi van Renterghem als Jonge Brigit / Silleke, Vasco Wermer als Kleine Fransje en Ben Zuydwijk als Boxer.

In J. Kessels rijden de literaire pulpschrijver Frans (Fedja van Huêt) en zijn favoriete personage J. Kessels (Frank Lammers) van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn. In hun oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak gaan ze op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar (Ruben van der Meer). Hun zoektocht wordt op een ander spoor gezet als ze een lijk in de achterbak van de auto vinden.
FilmTotaal.nl

Film : J. Kessels (2015)

Film : J. Kessels (2015)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal is gebaseerd op het door P.F. Thomése geschreven boek J. Kessels : The Novel en wordt zeer goed uitgewerkt middels mooie props als de auto, maar ook zeker de snackbar. De sfeer is door de hele film heen erg gaaf neergezet.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...