The Guilty

Gisteren heb ik een aflevering gezien van de serie The Guilty. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door KRO in het kader van Detectives. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Arsher Ali als DS Vinesh Roy, Tom Beard als DSI Alan Reece, Tamsin Greig als DCI Maggie Brand, Darren Boyd als Daniel Reid, Katherine Kelly als Claire Reid, Teddy Fitzpatrick als Young Luke Reid, Jude Foley als Older Luke Reid, Daniel Runacres-Grundstrom als Callum Reid en Ruta Gedmintas als Teresa Morgan.

Deze serie vertelt het verhaal van hoofdinspecteur Maggie Brand (Tamsin Greig). Zij onderzoekt de zaak van de kleine Callum Reid (Daniel Runacres-Grundstrom) die verdween in de zomer van 2008. Hij is het zoontje van Claire (Katherine Kelly) en Daniel (Darren Boyd), die op de avond van de verdwijning een buurtbarbecue houden. De avond begint onschuldig en rustig, maar naarmate er meer alcohol vloeit en het later wordt, beginnen de gemoederen hoog op te lopen en eindigt de avond in een drama, met een ruzie en de verdwijning van Callum die hun levens voorgoed verandert. Als Maggie Brand vijf jaar later op de zaak komt, komt ze terecht in een gemeenschap waar de gebeurtenis nog vers in het geheugen ligt. En dan, op de avond dat de verdwijning exact vijf jaar geleden is, wordt Callum gevonden. Maggie, die eerder al op de zaak zat, is vastbesloten om uit te zoeken wat er gebeurd is in deze, eens zo rustige, gemeenschap. Ook al gaat het wellicht ten koste van haar eigen privéleven…

The Guilty

The Guilty

Dit is weer een hele goede serie in het kader van KRO Detectives. Het verhaal is erg goed bedacht en wordt zeer goed in beeld gebracht. Omdat het om een oude zaak gaat, wordt er in de eerste aflevering vrij veel heel en weer geswitched tussen het verleden en het heden, maar eigenlijk maakt dat het verhaal des te duidelijker. Hele goede acteurs en actrices maken dat dit een mini serie is die je zo wegkijkt.


Series die ik al gezien heb ik het kader van KRO Detectives:

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...