Film : The Danish Girl (2015)

Ik heb afgelopen Dinsdag de film The Danish Girl (2015) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Alicia Vikander als Gerda, Eddie Redmayne als Einar / Lili, Tusse Silberg als Older Woman, Adrian Schiller als Rasmussen, Amber Heard als Ulla, Emerald Fennell als Elsa, Henry Pettigrew als Niels, Claus Bue als Man at Window, Peter Krag als Stage Doorman, Angela Curran als Dresser, Pixie als Hvappe, Richard Dixon als Fonnesbech, Ben Whishaw als Henrik, Pip Torrens als Dr. Hexler en Paul Bigley als Man in Gallery.

The Danish Girl is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Einar Wegener (Eddie Redmayne) en Gerda Gottlieb (Alicia Vikander), twee Deense kunstenaars uit de jaren twintig. Hun huwelijk nam een drastische wending toen Einar op een dag inviel voor een vrouwelijk model dat normaal door Gerda geschilderd zou worden. De portretten volgden elkaar op en werden dermate populair, dat Gerda haar echtgenoot aanspoorde om van geslacht te veranderen. Wat begon als een onschuldig spelletje, eindigde met een geslachtsoperatie die heel de wereld met verstomming sloeg. Einar Wegener zou voortaan als Lili Elbe door het leven gaan.
FilmTotaal.nl

Film : The Danish Girl (2015)

Film : The Danish Girl (2015)

Ik vind deze film heel erg goed. Het verhaal blijft heel erg dicht bij het levensverhaal van Lili Elbe en dat is goed. Stap voor stap zie je Einar veranderen in Lili en het meest bijzondere is dat zijn vrouw Gerda in het begin er heel erg veel moeite mee heeft, maar naar mate het duidelijker wordt dat Einar in feit altijd al Lili is geweest, Einar steeds meer ondersteunt in zijn hele moeilijke tocht om de eerste transgender van de wereld te worden.

En wat is Eddie Redmayne een goede acteur zeg. In drie jaar tijd speelt hij hele uiteenlopende rollen. In The Theory of Everything speelt hij Stephen Hawking, The Danish Girl (2015) speelt hij Einar en Lilly en in Fantastic Beasts and Where to Find Them speelt hij Newt Scamander. Hij transformeert zich compleet naar de rol die hij speelt. Fantastisch gewoon.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...