Opera : Charkov Staats Opera en Ballet Theater – Tosca

Gisteravond ben ik met Danielle naar de opera Tosca geweest. Deze opera, die geschreven werd door Giacomo Puccini, werd uitgevoerd door het Charkov Staats Opera en Ballet Theater in het Stadstheater te Zoetermeer.

Met prachtige dans en zang en begeleid door een groot orkest brengt het gezelschap uit Charkov nu Tosca. Het verhaal van deze romantische Italiaanse opera neemt ons mee naar het achttiendeeeuwse Rome. Zangeres Floria Tosca wordt verliefd op de rustige, innemende schilder Mario Cavaradossi. De politiechef van Rome, Baron Scarpia, is op zijn beurt verliefd op Tosca. Onder valse voorwendselen zet hij Mario gevangen en chanteert Tosca. Lukt het haar om uiteindelijk toch in de armen van haar geliefde Mario te eindigen?

Opera : Chharkov Opera en Ballet Theater - Tosca

Opera : Chharkov Opera en Ballet Theater – Tosca

Ik vond dit een hele goede opera. De opera was in drie delen en werd uitgevoerd middels hele fraaie decors en een heel groot en goed orkest en hele goede acteurs/zangers en actrices/zangeressen. Het verhaal is zoals vele verhalen voor opera’s … Niet echt heel erg uitgebreid, maar best wel klein, maar toch nog wel heel goed. Het enige kleine minpuntje was eigenlijk dat de afstemming tussen muziek en stemmen af en toe niet echt goed was.


Ik kan wel zeggen dat wij ondertussen door de wol geverfde liefhebbers van opera zijn, zie ook onderstaande lijst van opera’s die wij ondertussen al gezien hebben.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...