Film : The Lord of the Rings – The Fellowship of the Ring (2001)

Afgelopen Donderdag heb ik samen met Danielle de film The Lord of the Rings – The Fellowship of the Ring (2001) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Ian Holm als Bilbo, Ian McKellen als Gandalf, Elijah Wood als Frodo, Sean Astin als Sam, Billy Boyd als Pippin, Dominic Monaghan als Merry, Hugo Weaving als Elrond, Liv Tyler als Arwen, Orlando Bloom als Legolas, John Rhys-Davies als Gimli, Viggo Mortensen als Aragorn, Sean Bean als Boromir, Cate Blanchett als GaladrieL, Christopher Lee als Saruman en Andy Serkis als Gollum (Voice).

Een magische ring met bovenaardse krachten beslist over de toekomst in het land van Midden-Aarde. Wanneer de Ring in handen komt van de jonge hobbit Frodo (Elijah Wood), moet hij het opnemen tegen Sauron, heerser van de duisternis. Er ontstaat een strijd die gaat om het behoud of de ondergang van de wereld.
FilmTotaal.nl

Film : The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring (2001)

Film : The Lord of the Rings – The Fellowship of the Ring (2001)

Gebaseerd op het boek The Lord of the Rings, geschreven door J.R.R. Tolkien en geregisseerd door Peter Jackson is dit het begin van een super goede trilogie van films.

Wat heeft Peter Jackson toch een enorme moeite gedaan om alle landschappen, beschreven in het boek, tot leven te wekken. Fantastisch gewoon hoe hij Hobbiton tot leven heeft gewekt, maar ook plaatsen als Rivendell en Bree. Voeg daar dan nog het super acteerwerk van alle acteurs en actrices bij en dan heb je gewoon een hele goede film om te zien.


Naast de “The Lord of the Rings” trilogie, hebben Danielle en ik ook de “The Hobbit” trilogie gekeken. The Hobbit – An Unexpected Journey, The Hobbit – The Desolation of Smaug en The Hobbit – The Battle of the Five Armies, gebaseerd op het boek The Hobbit, Or There and Back Again, geschreven door J.R.R. Tolkien. En ja, dan wordt de wereld zoals J.R.R. Tolkien deze voor ogen had, wel heel erg goed bewaarheid.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...