TV Serie : Mayday

Van het weekend heb de serie Mayday gekeken. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door KRO in het kader van KRO Detectives. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Koko Anglo als Monty Hill, Matthew Ashforde als PC Bryson, Caroline Berry als Jo Sutton, Daniel Coonan als PC Simmons, Tom Fisher als Seth Docker, Max Fowler als Linus Newcombe, Aidan Gillen als Everett Newcombe, Richard Hawley als Richard Sutton, Hannah Jean-Baptiste als Charlotte Hill, Lesley Manville als Gail Spicer, Peter McDonald als Alan Hill, Leila Mimmack als Caitlin Sutton en Hattie Sutton, Sophie Okonedo als Fiona Hill, als Jaden en Sam Spruel als Steve Docker.

Een klein stadje raakt in rep en roer wanneer een jong tienermeisje verdwijnt. De 14-jarige Hattie Sutton (Leila Mimmack) was op weg naar de festiviteiten rondom de jaarlijkse 1 mei-parade, waar ze tot May Queen zou worden gekroond. Hattie kwam nooit aan op de plaats van bestemming. De verdachtmakingen stapelen zich op en iedereen in het dorp heeft wel het vermoeden dat ze iemand kennen die verantwoordelijk is voor Hattie’s verdwijning.

mayday

Ik vind dit weer een hele goede serie in het kader van de KRO Detectives. Het is dan wel een TV Mini Serie, maar je wordt eigenlijk vijf afleveringen lang volkomen in het onbekende gelaten voor wat betreft wie verantwoordelijk is voor de verdwijning van het jonge tienermeisje. Elke aflevering zie je wel meerdere personen die verantwoordelijk zouden kunnen zijn, maar het uiteindelijk blijken niet te zijn. Het is dan ook een hele grote verrassing als in de laatste aflevering duidelijk wordt hoe het allemaal zit. Een heel goed verhaal, heel goed uitgewerkt met behulp van hele goede locaties, zeer goede acteurs, fraaie muziek zorgt er voor dat je de vijf afleveringen, van iets meer dan een uur per aflevering, achter elkaar kijkt.


Series die ik al gezien heb ik het kader van KRO Detectives:

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...