TV Serie : Chasing Shadows

Gisteren heb ik een aflevering gezien van de serie Chasing Shadows. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door de KRO in het kader van KRO Detectives. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Reece Shearsmith als DS Shean Stone, Alex Kingston als Ruth Hattersley, Alfie Field als Bryan Hattersley, Don Warrington als CS Harley Drayton, Noel Clarke als DCI Carl Pryor, Adjoa Andoh als Angela Bale en Lynda Baron als Maggie Hattersley.

In Chasing Shadows zoekt het Bureau Vermiste Personen (Bureau Missing Persons) naar spoorloos verdwenen personen, waarbij met name seriemoordenaars worden nagejaagd.
DS Shean Stone (Reece Shearsmith) is nieuw bij deze eenheid. Hij is steengoed in het ontdekken van patronen en het opsporen van ontbrekende gegevens. Maar sociaal gezien is hij niet sterk, wat ervoor zorgt dat het samenwerken met collega’s stroef verloopt. Zijn partner is Ruth Hattersley (Alex Kingston). Zij is op menselijk gebied juist erg goed. Daarom maakt zij het contact met gezinnen die hun dierbaren missen. Vertrouwen winnen van mensen is haar op het lijf geschreven. Ondanks haar sociale vaardigheden, blijkt samenwerken met DS Shean Stone een behoorlijke opgave. Al helemaal in de ingewikkelde zaken die ze moeten oplossen.

Chasing Shadows

Chasing Shadows

Ik vind dit een serie met een heel origineel verhaal. Het is weer een hele andere insteek als iemand het Bureau Vermiste Personen gaat helpen om veel sneller seriemoordenaars te kunnen opsporen en gevangen te nemen.

Reece Shearsmith is heel erg goed bezig als DS Shean Stone, want hij vertoont echt de specifieke kenmerken van een autist. Zeer goed in zijn vakgebied, maar heel erg slecht in de sociale aspecten.

Wat mij betreft is dit een hele goede aanvulling op de KRO Detectives.


Series die ik al gezien heb ik het kader van KRO Detectives:

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...